Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Ανατρεπτική Πρωτοχρονιά

Είχαν αρχίσει να ασπρίζουν τα μαλλιά του και τα γένια του. Είχαν αρχίσει να του πονάνε τα ποδάρια, να πέφτουν οι δυνάμεις του. Είπε της γυναίκας του:
-Άντε γυναίκα, να κάνουμε έναν απόγονο γιατί θα αρχίσουν να ζητάνε την αντικατάστασή μου κατά τα τέλη του Δεκέμβρη.
Ήταν Οκτώβριος και όπως είχαν αρχίσει τα πρώτα κρύα, την έπιασε στο χουζούρι μια βραδιά μπροστά στο τζάκι και άρχισε τα χαϊδολογήματά του. Άλλο που δεν ήθελε η κυρά, μια χαρά τα δέχτηκε και όχι μόνο. Την άλλη μέρα που ξύπνησαν με μισοσβησμένο το τζάκι, η κυρά του είπε ότι ήταν έγκυος. Η εγκυμοσύνη πήγε καλά και αρχές Νοέμβρη γέννησε τρίδυμα. Το κοριτσάκι και το σακάτικο αγοράκι τα πέταξαν στο δάσος. Κορίτσι δε θέλανε, το έτος πρέπει να είναι ρσενικό. Το σακάτικο και αυτό δεν το επιθυμούσαν. Μόνο μια φορά στα τέσσερα χρόνια επιτρεπόταν να το μεγαλώνουν.
Έτσι το μικρό που απέμεινε, το μεγάλωσαν με μεγάλη φροντίδα. Το κατήχησαν καλά. Έπρεπε να είναι χαμογελαστό σαν μωρό, δημιουργικό σαν έφηβος και ζόρικο σαν ενήλικας. Υποχρεωτικά θα έπρεπε να κάνει οικογένεια προς την ωρίμανσή του για να αφήσει απόγονο προς τα γεράματα. Δεν έπρεπε να κάνει παιδί πιο νωρίς, γιατί θα του έτρωγε τη θέση από το καλοκαίρι και αυτό θα αποσυντόνιζε ολόκληρο τον πλανήτη. Έτσι το αγόρι το καλό το αναθρέψανε και έγινε ένα παιδάκι χαριτωμένο έτοιμο προς παράδοση μεσάνυχτα της 31ης Δεκέμβρη. Η παράδοση έγινε με όλες τις εθιμοτυπικές φανφάρες και πανηγυρισμούς που συνήθιζαν οι άνθρωποι αιώνες τώρα.
Ο μικρός μπόμπιρας ανέλαβε τα ηνία της διαχείρισης του χρόνου. Ακολούθησε τις οδηγίες των γονιών του, ήταν δημιουργικός έφηβος και ζόρικος ενήλικας. Μόνο την τελευταία εντολή δεν τήρησε. Βγήκε λίγο πιο ερωτύλος από τον πατέρα του ή έπεσε σε πιο ερωτύλα γυναίκα από ότι ήταν η μάνα του. Εκεί που το καλοκαίρι με τη ζέστη τον έπιασαν οι κάψες, πήγε και δόθηκε σε μια νεαρά που ήθελε να αποσυντονίσει το σύμπαν. Βέβαια είχε και αυτή το λόγο της για να κάνει κάτι τέτοιο. Την είχαν πετάξει στο δάσος οι γονείς της, επειδή ήταν κορίτσι και έτσι έχασε την ευκαιρία να αναλάβει τα ηνία της διαχείρισης του χρόνου. Και της άρεσε τόσο η εξουσία….
Μόλις είδε τον ζόρικο ερωτύλο , του άρχισε τις ερωτοτροπίες και δεν άργησε να τον ρίξει στην αγκαλιά της. Γίναν όλα τα σχετικά και την άλλη μέρα του ανακοίνωσε το γεγονός της εγκυμοσύνης της. Δεν μπορούσε να πιστέψει την ατυχία του ο ζόρικος ερωτύλος, αλλά καλά να πάθει, τον είχαν προειδοποιήσει οι γονείς του. Προσπάθησε να σαμποτάρει την εγκυμοσύνη αλλά εις μάτην. Το μωρό γεννήθηκε την 1η Αυγούστου. Δεν άργησε να μεγαλώσει και άρχισαν τα ζόρια. Αυτή επέμενε ότι την 1η Σεπτεμβρίου έπρεπε να φύγει ο παλιός ο χρόνος, αυτός επέμενε ότι έπρεπε να παραμείνει έως την 31η Δεκέμβρη. Μια κυριαρχούσε ο νέος χρόνος και άλλαζε την ημερομηνία στα ημερολόγια, μια κυριαρχούσε ο παλιός και επανέφερε την παλιά ημερομηνία. Φυσικά η αναστάτωση ήταν μεγάλη στον πλανήτη. Τίποτα δεν λειτουργούσε. Ένας μεγάλος φυσικός ανέλαβε να διορθώσει την κατάσταση. Τους μίλησε για τη θεωρία της σχετικότητας του χρόνου και άλλες θεωρίες ανατρεπτικές της συμβατικότητας του χωρόχρονου.
Ωστόσο ο νέος χρόνος κέρδισε την πάλη και ούτε που έδωσε σημασία στις αδιάφορες, για αυτόν, κοσμοθεωρίες. Πήρε την εξουσία δίνοντας μιας κλωτσιά στον ερωτύλο πατέρα του. Η μάνα του χαζογελούσε από πίσω του, μιας που πήρε την εκδίκηση από όλους όσους πετούσαν κορίτσια στο δάσος. Ήταν η μοναδική φορά που ο χρόνος άλλαξε την 1η Οκτωβρίου. Βρήκε απροετοίμαστους τους ανθρώπους, δεν είχαν προλάβει να μαγειρέψουν, να στρώσουν το μαλλί στην κομμώτρια, να γυαλίσουν τα παπούτσιά τους. Ήταν όμως η καλύτερη Πρωτοχρονιά. Γιατί ήταν ανατρεπτική και είχαν τόσο πολύ ανάγκη για μια ανατροπή στη μίζερη και άθλια ζωή τους να κάνουν κάθε χρόνο Πρωτοχρονιά την 1η Ιανουαρίου.
DK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου